Implantaten

Tandarts Asil Alsalem is na het volgen van cursussen en nascholing in Amsterdam bevoegd en bekwaam om implantologie behandelingen uit te voeren. Mevrouw Alsalem implanteert met het merk Straumann. Veder is de praktijk Voorzien van een 2D en 3D Röntgenapparaat( CBCT). Mevrouw Alsalem is stralingsdeskundige niveau 4A/M.

Verder streven wij om de beste kwaliteit te leveren, daarom werken we samen met laboratoria’s die originele producten gebruiken om u de kwaliteit en de garantie te kunnen garanderen.

Mist u 1 tand/kies of meerdere of alles, dan kan implantaten de oplossing zijn.

 

Waarom implantaten

 • Een esthetische oplossing
 • Botbehoud
 • Tandbehoud
 • Aantoonbare kwaliteit

Waar werken wij mee

Straumann:
Sinds haar oprichting in 1954, is het in Zwitserland gevestigde bedrijf gedreven door passie voor wetenschappelijk onderzoek en behoort de organisatie tot de pioniers van de moderne tandheelkundige implantologie. In nauwe samenwerking met vooraanstaande ziekenhuizen, onderzoeksinstituten en universiteiten onderzoekt, ontwikkelt en produceert Straumann implantaten, instrumenten,  prothetische componenten en weefselregenererende producten die tandvervangende oplossingen bieden of tandverlies tegengaan.

Betrouwbaarheid en kwaliteit zijn kenmerken van onze organisatie; Straumann®-oplossingen worden grondig onderzocht en wetenschappelijk onderbouwd. De productontwikkeling vindt plaats in Zwitserland, de Verenigde Staten en Zweden.
Straumann biedt wereldwijd training en service aan voor de tandheelkundige professional. Dit doen we in nauwe samenwerking met het ITI, het Internationale Team voor Implantologie.

www.straumann.nl

Wat is een implantaat?

Een implantaat bootst de natuur na: het is ontworpen om stevig verankerd te zijn in de kaakDental implant in the bone en om de kunstmatige tand of kies op zijn plaats te houden. Het implantaat is een klein onderdeel dat wordt gemaakt van titanium, een titaniumlegering of keramiek – materialen die over het algemeen goed worden verdragen door het menselijk lichaam. Daarnaast is van titanium bewezen dat het goed hecht aan menselijk botweefsel.

Behandelingsmogelijkheden

 

Vervanging van een enkele voortand door een implantaatgedragen kroon

 • één enkele tand of kies

Een implantaat is ontworpen om een ontbrekende wortel te vervangen en dient als een ondersteuning voor een implantaatgedragen kroon. De gezonde aangrenzende tanden en kiezen hoeven niet te worden afgeslepen en blijven dus intact.

 • Vervanging van meerdere kiezen door een implantaatgedragen brugmeer dan één tand of kies
  Meer dan één tand of kies
Een brug kan worden aangebracht op twee of meer implantaten. In tegenstelling tot de behandeling met een traditionele brug, hoeven de gezonde naburige tanden of kiezen niet te worden afgeslepen.

 • alle tanden en kiezen (klikgebit)

Er zijn verschillende behandelmogelijkheden ter vervanging van alle tanden en kiezen:

 • Afb. 1: een prothese die met verschillende implantaten in de kaak is verankerd
 • Afb. 2 en 3: een implantaatgedragen prothese die voor de gewenste mondhygiëne uit de mond kan worden genomen

Beide oplossingen geven meer stabiliteit dan een traditionele prothese en ogen natuurlijker.

Verschillende mogelijkheden voor het vervangen van alle tanden en kiezen

Veelgestelde vragen:

Kosten
De kosten van een implantaatbehandeling variëren en zijn afhankelijk van de volgende factoren:

 • Hoeveel implantaten zijn er nodig?
 • Is er botopbouw (botaugmentatie) nodig?
 • Wat zijn de kosten van de operatie, het laboratoriumwerk en de prothese?
 • Wat zijn de vergoedingen voor de tandarts, tandprotheticus en de tandtechnicus?

Implantaten worden vaak geassocieerd met hogere initiële kosten, maar op de lange duur kunnen ze juist een betaalbaardere oplossing blijken te zijn. Hierover kunt u informatie vragen bij de tandarts.

Risico’s
Iedere chirurgische ingreep brengt risico’s met zich mee. U dient voorafgaand aan de behandeling altijd eerst uitgebreid advies in te winnen bij uw tandarts. Mogelijke risicofactoren kunnen variëren, afhankelijk van de medische situatie of andere omstandigheden van de patiënt. Slechte mondhygiëne kan de kans verkleinen dat het implantaat goed verankerd blijft, maar dat geldt bijvoorbeeld ook voor beperkte wondgenezing vanwege bestaande aandoeningen (bijv. diabetes, osteoporose).

Pijn
Implantaten worden gewoonlijk onder plaatselijke verdoving ingebracht, voor minimaal ongemak tijdens de operatie. Indien u twijfels heeft over de conditie van het implantaat na de ingreep, neem dan altijd contact op met uw tandarts.

Nazorg
Zorgvuldige mondhygiëne is cruciaal voordat een implantaat kan worden geplaatst. Na de plaatsing moeten de tanden en kiezen op dezelfde manier worden verzorgd, ongeacht of ze nu echt zijn of kunstmatig. Ook regelmatige controles en afspraken ter voorkoming van gebitsaandoeningen (profylaxe) bij de tandarts zijn nodig. U krijg na de behandeling een papier mee waar alles over de nazorg in staat en duidelijk wordt uitgelegd. Ook krijgt u mondhygiëne instructie’s van de tandarts  en wordt er een paar keer per jaar (als dat moet ) schoongemaakt met speciale implantaat instrumenten.

Leeftijdsgroep
Bij jonge patiënten kunnen implantaten alleen worden geplaatst als de botgroei voltooid is. Aan de andere kant van het spectrum is er geen leeftijdsgrens, vooropgesteld uiteraard dat de patiënt geen significante medische risicofactoren heeft. Uw tandarts kunt u hierover informeren.