Bleken

(alleen voor eigen patiënten)

Er zijn 2 manieren om te bleken.

1.In office-Bleach (aan de stoel bij de tandarts ). Duur: 1.30 uur. kosten: 350 euro
2 Thuis bleken. Kosten 250 euro , incl gel en lepels.

Hieronder worden de verschillen uitgelegd. Er wordt eerst zorgvuldig door de tandarts gekeken of u in aanmerking komt voor het bleken.

In office bleken

Hoe ziet een behandeling eruit?
Het tandbleekproces van Zoom is jarenlang geperfectioneerd, zodat u verzekerd bent van de witste tanden en de veiligste behandeling. Uw tandvlees wordt zorgvuldig beschermd met een speciale laag, hierna  wordt de tandbleekgel op basis van waterstofperoxide aangebracht. Het intense licht van de Philips Zoom WhiteSpeed Whitening LED Accelerator op de tandbleekgel laat het nog sneller werken en verbetert het resultaat met wel 40%. De totale behandeling duurt 1uur en 30 minuten.

Zoom Whitespeed

Thuis Bleken

Philips Zoom NiteWhite
De beste manier om ’s nachts tanden te bleken.

Voor diegenen die het gemak willen ervaren van tanden bleken tijdens het slapen is er nu het whiteningsysteem voor thuisgebruik.

Wij maken in de praktijk uw eigen persoonlijke bleeklepels die u ’s nachts over uw boven- en ondergebit gaat dragen. Het enige wat je hoeft te doen is elke lepel vullen met de Philips Zoom bleekgel, slapen en wakker worden met een wittere glimlach na een paar nachten (5-7 nachten).

Philips Zoom DayWhite
De beste manier om overdag tanden te bleken als je niet in office bleken wenst.

Wanneer je geen last hebt van gevoelige tanden en liever niet wilt slapen met de bleeklepels in de mond, kun je Philips Zoom DayWhite gebruiken. Een bleekgel met een hogere concentratie voor kort gebruik.

Philips Zoom DayWhite is het snelste bleekproduct op maat; het product brengt de frequentie terug naar tweemaal per dag en de draagtijd naar 15-30 minuten. Wij zullen de tijdslengte voor je bepalen.

Gebruik dit product twee weken consequent voor een maximaal resultaat.

Vragen en antwoorden

Is tanden bleken veilig?
Ja. Uit klinische studies blijkt dat tanden bleken met carbamide of waterstofperoxide, onder toezicht van een tandheelkundige, veilig is voor de tanden en het tandvlees.

Wat zijn de bijwerkingen?
De meest voorkomende bijwerking bij tanden bleken is gevoeligheid van de tanden en het tandvlees. Je tandheelkundige is de aangewezen persoon om te bepalen of je in aanmerking komt voor tandbleken én om ervoor te zorgen dat je de juiste concentratie van de bleekformule gebruikt. De Philips Zoom tandbleekproducten bevatten twee milde bestanddelen die de gevoeligheid van de tanden verminderen, namelijk kaliumnitraat en amorf calciumfosfaat (ACP).

Hoe lang houden de tandbleek-resultaten met Philips Zoom stand?
Tandbleekbehandelingen helpen bestaande vlekken te verlichten, maar je tanden kunnen daarna weer geleidelijk gaan verkleuren. Bijvoorbeeld door het gebruik van koffie en frisdranken of gewoon door het natuurlijke verouderingsproces. Een nabehandeling kan verhinderen dat verkleuring opnieuw optreedt. De Philips Zoom tandbleekproducten bevatten ook ACP, wat het terugkomen van de kleur tegengaat.  U kunt voor de nabehandeling altijd bij uw tandarts om meer informatie vragen.

Wat veroorzaakt verkleuring van de tanden?
Tandverkleuring kan verschillende oorzaken hebben. De meest voorkomende zijn gebruik van verkleurende voedingswaren en dranken (bessen, koffie, thee, rode wijn). Maar ook geneesmiddelen, veroudering, tabak en trauma’s kunnen verkleuring veroorzaken.

Hoe lang duurt de behandeling?
Met Philips Zoom zien je tanden er zichtbaar witter uit in één dag. Met Philips Zoom voor tandartspraktijken merk je na één consultatie al zichtbare resultaten. Met Philips Zoom voor thuisgebruik bereik je, als je de instructies in acht neemt, spectaculaire resultaten in een tot twee weken, afhankelijk van de concentratie van de formule en de gekozen gebruiksduur.