Behandelingen

Wij bieden de volgende behandelingen:
Periodieke controle, Mondhygiëne en preventie behandelingen voor kinderen en volwassenen, Restauratieve behandelingen, wortelkanaalbehandelingen,kindertandheelkunde, angstbehandelingen,cosmetische behandelingen waaronder ook het bleken van tanden en kiezen, Prothese behandelingen, kroon en brugwerk , klein chirurgie en implantologie.

Wij maken geen gebruik van Amalgaam en /of Latex in onze praktijk. Wij werken alleen met Composiet( witte) vullingen.
kijkt u ook bij de informatiefolders voor meer informatie.

Periodieke Controle

Hierbij wordt nauwkeurig in uw mond gekeken en worden de conditie van uw tanden, tandvlees en slijmvliezen gecontroleerd. Dit gebeurd halfjaarlijks.  De medische anamnese wordt bij elk bezoek doorgenomen met u. Ook worden er indien nodig röntgenfoto’s gemaakt om te kijken of er afwijkingen in uw tanden zijn zoals gaatjes die niet met de blote ogen te zien zijn.

Restauratieve tandheelkunde

Tandweefsel kan verloren gaan door verschillende processen. Naast cariës (gaatje) is slijtage van de tanden een veel voorkomende oorzaak. Bij restauratieve behandelingen wordt gestreefd naar een volledig functieherstel door het vervangen van verloren gegaan tandweefsel. Hierbij worden kleine gaatjes en inefficiënte vullingen gerepareerd met composiet (wit vulmateriaal). Voor herstel van grote defecten en vullingen kunnen er kronen, inlays en bruggen worden gemaakt. Wij gebruiken geen amalgaam in onze praktijk.

Kindertandheelkunde

Kinderen staan centraal in de praktijk. We geven ze de aandacht en tijd. kinderen zijn de toekomst. Naast het behandelen van gaatjes vinden wij preventieve behandelingen heel belangrijk. Hoe voorkomt u gaatjes bij uw kind?, voedingsadviezen , poetslessen , poetscontroles, sealings en Flouridebehandelingen kunt u van ons verwachten. De betrokkenheid van de ouders/verzorgers spelen hierbij een belangrijke rol.

Angstbehandelingen

Angst wordt vooral veroorzaakt door negatieve ervaringen, het gevoel van onmacht en te weinig communicatie.
Wij begrijpen dat een tandartsbezoek voor weinigen een prettige ervaring zal zijn. Wij zullen u daarom zoveel mogelijk van te voren vertellen wat wij gaan doen en proberen u zoveel mogelijk gerust te stellen.
Mochten bepaalde ingrepen te gevoelig zijn, dan kunnen we u plaatselijk verdoven. Ook is het mogelijk door middel van een zalf of spray een voorverdoving te geven (om de verdoving te verdoven). Tijd nemen en vertrouwen opbouwen speelt een belangrijke rol voor het slagen van de behandeling.

Mondhygiëne en preventie

Alles valt of staat bij een goede mondhygiëne. Bij een matig tot slechte mondhygiëne raakt het tandvlees ontstoken. In een aantal gevallen zal dit proces zich voort zetten richting het kaakbot welke de wortels van de tanden en kiezen omvat. Het bot zal door het lichaam worden afgebroken, waardoor de tanden en kiezen los komen te staan. Deze ontsteking is vaak chronisch van aard en woekert onopgemerkt voort.
Een slechte mondhygiëne zal ook de levensduur van vullingen, facings en kronen sterk negatief beïnvloeden. Het is daarom van groot belang de mondhygiëne op peil te krijgen en te houden.
Na het reinigen van het gebit zullen we u zo nodig een poetsinstructie geven. Hierin zullen poetstechnieken en het gebruik van tandenstokers en tanddraad (flos) worden besproken. Voor kinderen gaan wij poetsinstructies en poetscontroles geven om te voorkomen dat ze gaatjes krijgen en het tandvlees gezond blijft. Ook het sealen van de blijvende kiezen en het geven van fluoride is belangrijk bij de preventie.

Cosmetische tandheelkunde

Een mooie, stralende lach is erg belangrijk in het dagelijks functioneren. Daarbij spelen de stand, vorm en kleur van de tanden een belangrijke rol. Voorafgaand aan al de onderstaande behandeling moet eerst het tandvlees gezond zijn.
Er staan ons diverse mogelijkheden tot onze beschikking:

Porseleinen, Zirconium kronen

Als een tand door bijvoorbeeld een wortelkanaalbehandeling of grote vulling is verzwakt, is een kroon de beste oplossing. Dit is in feite niets anders dan een kapje porselein dat over de tand wordt geschoven. Door rondom de tand een kleine hoeveelheid tandweefsel te verwijderen, ontstaat er ruimte voor het porselein. Op deze manier kan op professionele wijze de kleur, stand en vorm van de tand veranderen. Het voordeel is dat hiermee de tand wordt verstevigd door een kleur en slijtvast materiaal.

Facings
Hierbij wordt enkel aan de voorzijde van de tand een laagje weefsel verwijderd, en vervangen met een laagje porselein of composiet. Het voordeel van facings is dat met het verwijderen van relatief geringe hoeveelheid tandweefsel een schitterend resultaat wordt bereikt.

Witte vullingen 
Vaak bederven slechte, verkleurde vullingen het aangezicht van uw tanden. De kwaliteit van de nieuwe generatie composieten is dusdanig, dat er een hoge graad van perfectie kan worden bereikt. Het resultaat is onzichtbare reparaties voor een uitmuntende esthetiek. Wij gebruiken geen amalgaam in de praktijk.

Bleken  ( alleen voor eigen patiënten)

Thuisbleken of direct in de stoel

Eerst wordt er gekeken door de tandarts of uw tanden geschikt zijn voor het bleken.
Thuisbleken is een relatief eenvoudige manier om de tanden en kiezen een aantal tinten lichter van kleur te maken. Wij geven u twee op maat gemaakte mondlepels mee welke u met een blekende gel in uw mond moet dragen. Dit gedurende een paar dagen, een aantal uren per dag eventueel s”nachts.. Natuurlijk is dit afhankelijk van hoeveel er gebleekt dient te worden, wij controleren u tijdens de bleeksessies. De lepels zijn opnieuw te gebruiken. Mocht u de tanden opnieuw willen bleken, hoeft u enkel de blekende gel bij ons op te halen. Dit gaat wel altijd in overleg met de tandarts. Te veel bleken is niet verstandig.

Kosten thuisbleken  250 euro

Ook wordt er aan de stoel in de praktijk gebleekt, dat duurt rond 1.5uur. Kosten 350 euro.

Indien u rookt of veel koffie drinkt is het bleken niet zinvol en zijn wij niet verantwoordelijk voor het eindresultaat.Het kan zijn dat de tanden dan niet witter worden of niet lang wit blijven..

Kleine Chirurgische behandelingen en implantaten

Het verwijderen van wortelresten, afgebroken kiezen-tanden, verwijderen van verstandskiezen die scheef in de kaak groeien kunnen operatief bij ons verwijderd worden. Ook doet mevrouw Alsalem Wortelpuntbehandelingen.

Mevrouw Asil Alsalem kan voor u implantaten  plaatsen ter behoeve van vervanging van 1 of meerdere tanden/kiezen of een klikgebit.

Orthodontie  ( beugelbehandeling)

Er wordt verwezen naar orthodontisten in Hengelo en omstreken.

Protheses, Klikgebitten

Wij maken gebitsprotheses, partiele protheses , klikgebitten en frames. In samenwerking met de beste tandtechnische laboratoria ( Sophisticated Ceramics, Kesseler en Reuvekamp, Siemosnma tandtechniek, Excent tandtechniek).